Flexitarian matkasse

Flexitarian matkasse är till för dig som vill minska din köttkonsumtion men inte ge upp det helt. Denna kasse är också till för dig som vill bryta av veckan med en vegetarisk rätt. Upplägget med en flexitarian matkasse ger dig en vegetarisk rätt i veckan. Detta ger dig en mjukstart för att testa vegetarisk mat, vilket passar bra om du kanske har svårt att få in gröna råvaror i ditt nuvarande upplägg.
Här finns flera alternativ att välja på, de flesta innehåller fågel, fisk, skaldjur och mycket plantbaserat, frukt och grönt. Mindre rött kött och mycket närodlat och ekologiskt. Några vegetariska måltider extra i veckan helt enkelt. En perfekt mix!

LeverantörBeskrivningPrisMiddagarPersonerBetyg 
Ekologiska Flexitariankassen
En ekologisk flexkasse som varierar kyckling, fisk och vegetariskt. För smaklökar, hälsa och miljöns skull
749 kr
4
4


4.5

Till butiken
749
Flexitariankassen
Flexkassen, varierar kycking, fisk och vegetariskt. Både för smaklökarna och miljön
649 kr
4
4


4.7

Till butiken
649
Linas veg och flex kasse
Hög grad av matinsipration för dig som vill äta enbart veg eller kombinera med flexkasse
679 kr
4
4


4.9

Till butiken
679
Flexitariankassen
Flexkassen, för dig som inte äter nöt, fläsk eller viltkött i vardagen och vill äta mer vego
445-595 kr
4
2-4


4.6

Till butiken
445
Flexitariska matkassen
Snabb och enkel vardagsmat, vissa dagar vegetariskt, vissa dagar fisk och fågel. Perfekt om du vill testa på vegetariskt!
549-769 kr
3-4
2-4


4.7

Till butiken
549
Ekologisk Flexitarian
Matkassen innehåller ekologiska, säsongsbetonade och närproducerade kvalitetsråvaror med i snitt cirka 90% miljömärkt/ekologiskt.
839 kr
3
4


4.8

Till butiken
839

Flexitarian matkasse - testa på något nytt

Plantbaserad, ekologisk och närodlad mat bidrar till en bättre miljö och en hälsosammare kropp.
Det gynnar därmed även de lokala producenterna och vi får en mer levande landsbygd. Det handlar mer om att lägga till nya delar i din kost snarare än att plocka bort befintliga, bara minska delar av den. Mer bönor, linser och annan proteinrik plantbaserad kost och lite mindre av det röda köttet. Detta ger kroppen mycket positiva effekter och gör dig friskare och bättre kan det väl knappast vara?

Flexitarian är den snabbast växande dieten

Det har blivit mer och mer klart att folk världen över behöver minska sitt intag av animaliska produkter, människan har blivit mer och mer upplyst. Detta har i sin tur gjort att folk har börjat ta mer ansvar och flexitarianism är en god bit på vägen. Enligt forskningar behövs det göra drastiska förändringar för miljön. Därför är det glädjande att så mycket som 1 av 3 väljer att äta helt vegetariskt flera gånger i veckan. Flexikassen är något för dig som inte är helt bekväm med att gå helt vegetarian/vegan, och det finns massa alternativ att välja på!

Stäng