Matbutiker online

Utbudet av butiker är stort och utbudet av varor är gigantiskt. I denna uppsjö av matbutiker online så är det flera som erbjuder fri eller väldigt billig hemleverans och de allra flesta har fina erbjudanden och rabatter precis som dina lokala butiker.
Här nedan har vi listat alla matbutiker online, där du kan handla precis som i fysisk butik. Recensionerna innehåller allt från leveranstid och utbud till priser och rabatter

Våra favorit matbutiker

Matsmart
  • Bra för miljön och plånboken
  • Fri frakt vid köp över 500 kr
5/5
Coop
  • Färskvarugaranti
  • Sveriges mest hållbara varumärke
4/5
Mat.se
  • Över 1.000 ekologiska varor
  • Fri frakt vid köp över 700 kr
4/5

Super- och raw foods

Superfruit logotype
  • Ekologiskt certifierat
  • Fri frakt över 300kr
4/5
Iforma logotype
  • 2 till 5 dagars leverans
  • Fri frakt vid köp över 500 kr
4/5

Såhär handlar du på butik online

Att handla på matbutik på nätet är faktiskt ännu enklare än att handla i fysisk butik. Det första steget för alla butiker online är att säkerställa var du bor, då du blir ombedd att fylla i postnummer. Detta görs för att säkerställa att matbutiken kan leverera till dig, men också för att se till att alla varor du är ute efter finns i butikslagret närmast dig. Om butiken inte kan leverera till dig så kan du bli ombedd att hämta varorna i butiken, färdigpackade i en kasse. Detta är perfekt för att slippa köer men också säkerställa att varorna faktiskt är inne i lager, istället för att åka till den fysiska butiken och upptäcka att du inte kommer få med dig allt på inköpslistan.

Mat online

Skapa ett konto eller handla direkt

När du väl bestämt dig för vilken butik du vill handla i är det dags att handla. Här har butikerna lite olika upplägg, antingen kan du handla direkt eller skapa ett konto innan. Det finns en rad olika fördelar med att faktiskt skapa ett konto innan du börjar handla, vi tipsar i våra matbutiks-recensioner om rabattkoder du kan utnyttja hos butikerna online. Det kan vara allt från fri-frakt vid skapandet av kontot, till rabatt på en rad olika varor. Att skapa ett konto hos matbutikerna kan även ge dig en rad olika funktioner som inköpslistor och medlemspoäng. Kika in våra recensioner för att ta del av butikerna med bäst erbjudanden.

Leverans och fraktkostnader

När du knåpat ihop din inköpslista och lagt varorna i korgen är det dags för betalning samt leverans. Här finns som ovan nämnt två leveranssätt, antingen hämtar du upp din kasse hos närmaste butik angivet eller så kan du välja hemleverans. Om du vill hämta upp din kasse i fysisk butik väljer du en tid för avhämtning, varorna packas och förvaras i samma temperatur som varorna har i butik. Tänk på att ta med legitimation om du köpt varor över 18-års gränsen.
Vill du ha varorna hemskickade anger du också här en tid då transporten ska komma till din dörr, varorna håller samma temperatur som i butik med hjälp av kylbilar med frysutrymme.

Matkasse leverans

Vad händer om jag beställt en vara som är slut?

Matbutikerna online är snabba på att uppdatera sitt sortiment då detta sker automatiskt i respektive databas. Det kan dock slinka in felaktigheter, då löser oftast butikerna detta med att hitta en ersättningsvara till dig. Är priset på denna varan högre än original varan så står oftast butiken för denna mellanskillnaden.

Pris hos butiker online

Den stora orsaken till varför marknaden med matkassar har exploderat under dom senaste åren är framförallt tidsaspekten. Likaså tiden det tar till butik och vilka varor man ska handla, likaså att räkna ut vad varje måltid ska innehålla. Allt detta samtidigt som man ska hålla matsvinnet till ett minimum. Listan blir ganska lång när man tänker efter och livspusslet som är svårt nog att få ihop, blir lidande av en så enkel sak som mat. Genom att handla dina matkassar på nätet försvinner många av dessa problem, tiden du lägger på mat i sig kan du nu istället lägga på familj, hobby eller studier.

Billigt med matkasse
Stäng