GI matkasse

Är du intresserad av att testa på en diet kan gi matkasse vara något för dig. Leverantörerna har packat ihop färska varor helt enligt gi-metoden, allt för att man så enkelt som möjligt ska kunna dra nytta av dietens metoder utan att bli trött på varken maten eller matlagandet. Det finns också möjlighet att välja GI-boxen, en unik leverantör som levererar gratis hemmet. Färdiglagade matboxar som tillagas på 6,5 minut. GI-boxen erbjuder lunch och middag i flera olika tappningar. Välj mellan massvis av rätter eller få en perfekt blandning på 10, 20 eller 40 boxar hem, som GI-boxen själva tar fram. Det kommer även recept för hälsosamma frukostar och mellanmål men också kostrådgivning och kostcoaching, direkt från GI-boxen. Hitta en gi matkasse med hjälp av listan nedan

LeverantörBeskrivningPrisMiddagarPersonerBetyg 
Large
40 boxar med färdiglagade och nyttiga rätter lagade för dig som vill följa GI-metoden
1995 kr
40


4.8

Till butiken
1995
Medium
20 boxar med färdiglagade och nyttiga rätter lagade för dig som vill följa GI-metoden
1195 kr
20


4.8

Till butiken
1195
Small
10 boxar med färdiglagade och nyttiga rätter lagade för dig som vill följa GI-metoden
695 kr
10


4.8

Till butiken
695

Vad kan en GI matkasse innehålla?

En vanlig GI matkasse innehåller grundstenarna i GI-dieten, det vill säga protein i form av fågel, fisk kött, vegetariska alternativ och ägg. Fiberrika livsmedel som råris, quinoa, vildris och fullkornsbulgur. Rikligt med grönsaker i alla dess former. Allt detta tillsammans med smakfulla, goda och nyttiga recept som gör det kul att laga mat vilket sparar både tid och kraft. Långsiktigt så är det väldigt positivt för kroppen med denna typ av mat, hitta din målvikt och minska risken för flera sjukdomar och hälsorisker, med hjälp av en gi matkasse.

Om GI-dieten

GI-dieten är en väl beprövad diet som har varit populär världen över i många år. GI står för glykemiskt index som är ett sätt att mäta hur olika livsmedel påverkar blodsockervärdet. Snabba kolhydrater såsom pasta, ris och vitt bröd byts ut mot grovt bröd och andra fullkornsprodukter. Detta tillsammans med att man minskar intaget av mättat fett och ökar intaget med mycket grönsaker och rikligt med protein leder till att man sänker blodsockervärdet, som ger en långvarig mättnadskänsla som i sin tur leder till en nyttig och bra viktminskning.

Vad är skillnaden mellan GI och LCHF?

LCHF-dieten och GI-dieten liknar varandra i mångt och mycket men där LCHF är en lite tuffare variant. Kolhydraterna plockas bort nästan helt vilket gör det tuffare för många. Kolhydrater som potatis, fullkornspasta och fullkornsris är en vana som är svår för flertalet att helt byta ut, det är det som gör GI-dieten lite enklare att följa under en längre tid. Det förstås en smaksak och det finns flera alternativ bland både GI och LCHF-matkassar.

Stäng