LCHF matkasse

Testa på en lchf matkasse om du hellre avstår kolhydrater än att skära ner på såsen! Med en lchf matkasse kommer du få en hel arsenal av nya råvaror och recept. LCHF eller Low Fat High Carb som det står för, är en av de mest populära dieterna. Mycket fet mat och protein snarare än kolhydrater är grunden i denna kost, många förespråkare säger att det är ett utmärkt sätt att gå ner i vikt. Det ska också ge minskad risk för diabetes typ och förbättra hjärt och kärlhälsan.
Som alla andra specialkassar kan du även beställa en lchf matkasse flera leverantörer. Varierande recept med olika råvaror så kan du garantera hitta något för dig bland dessa alternativ.

LeverantörBeskrivningPrisMiddagarPersonerBetyg 
Inga matkassar ännu

Fördelar och nackdelar med LCHF matkasse

Det finns många fördelar med LCHF-dieten som vi nämnde tidigare så fungerar det fint för viktminskning. Dieten ger positiva effekter för hälsan överlag. I en vanlig LCHF-diet ingår väldigt mycket grönsaker vilket är något som vanligtvis inte vi får i oss i “tallriksmodellen”. Att skippa kolhydraterna är också mestadels bra för kroppen, särskilt när det kommer till sötsaker och skräpmat överlag. Att öka intaget av fett och protein ger också ett högre intag av mineraler och vitaminer.

När vi kommer till de nackdelar som finns så är det vanligaste att den höga halten av fett kroppen får i sig. Det kan vara lite för mycket vilket i sin tur ger högt kolesterol. Bristen på kolhydrater kan också göra sig påmind genom att hjärnan och musklerna inte får tillräckligt med energi. I det långa loppet kanske LCHF inte är det bästa. Men att använda detta som en reboot på kroppen, tappa några kilon och sedan återgå till en balanserad kost är absolut något bra.

Exempel på innehåll i en LCHF-kasse

En LCHF-diet innehåller som sagt knappt några kolhydrater utan fokuserar mer på protein, fett och mycket grönsaker. I grund och botten så betyder det alltså protein i form av kött, fisk, fågel eller ett vegetariskt alternativ, mejeriprodukter och massa med frukt och grönt. De allra flesta LCHF-matkassar finns även att få laktosfria.

Stäng