Vi sätter matkassar i test

I den här artikel kommer du få  läsa och se hur vi sätter olika matkassar i test. Vi kommer utnämna våra favoriter, dela med våra bästa tips och tricks, dra för- och nackdelar, samt inkludera andras åsikter och upplevelser angående matkassar.

Hälsosamma och inspirerande middagar som faller hela familjen i smaken upplevs av många vara svårt att få till i vardagen. Tänk om du kunde få hjälp med middagsplaneringen, att få någon som handlar och planerar alla recepten åt dig. Det enda som blir kvar är det som vi tror de flesta av oss kan vara överens om är roligast, att laga maten. Vilket dessutom behöver inte alls vara ansträngande när du har allting nära till hands. Detta är konceptet bakom färdiga matkassar. Hjälpen som gör din och din familjs vardag enklare och hälsosammare. Och nu, vidare till våra matkassar test!

Bästa matkassar

Vi hjälper dig att hitta rätt

Poängen med den här sidan är att guida dig genom och hjälpa dig hitta matkassen som vi anser har det där lilla extra. Nedan kommer vi presentera olika matkassar som vi har valt ut från olika leverantörer utifrån våra tester och undersökningar. Vare sig du är ute efter kvalité, miljövänlighet, bra priser, snabb leverans eller god variation av maträtter kommer vi förhoppningsvis kunna inspirera dig!

Hur har vi valt bäst i test matkasse 2019?

När vi göra våra tester så går vi igenom flertalet viktiga variabler och är alltid opartiska i våra bedömningar. Vi går igenom receptvariation, livsmedelskvalitet, leveranstid, pris och mycket mer. Och med tanke på att smaken är som baken så kan såklart en matkasse som vi uppskattar passa mindre bra för någon annan. Men vi gör alltid vårt bästa för att du ska få så stor insyn och kunskap som möjligt om varje matkasse. Vi testar matkassar kontinuerligt och försöker hålla oss uppdaterade på allt nytt på marknaden. Så kort och koncist är den matkassen vi valt som bäst i test den vi och våra medarbetare tycker är bäst just nu.

Skullu du ha några frågor, funderingar eller synpunkter om matkassarna vi har listat. Eller har helt enkelt egna favoriter så tveka inte och hör av dig till oss! Du når oss lättast på vår Facebook sida eller mejl.

Testa matkassen för första gången

Tredagarskassen från Coop

5/5

Har du aldrig tidigare provat en matkasse och är mest nyfiken på hur det hela fungerar för att senare ta ställning om det är något för dig? Då bör du definitivt titta närmare på Coops Tredagarskassen. Varje vecka får du nya, noggrant utvalda recept som räcker till 4 personer för tre middagar.

Den kostar enbart 449 kr, vilket resulterar till ca. 37 kr per portion. Dessutom har de för tillfället en rabattkod som ger dig hela 200 kr vid beställning av din första matkasse. Vilket skulle resultera till ca. 20 kr per portion. Kampanjkoden hittar du under fliken kampanjer.

Samtliga recept i Coop matkasse är enkla, snabblagade och näringsrika. Toppen för den som vill göra vardagen lättare. Recepten provlagas alltid av Coops provkök. Matkassarna innehåller endast handplockade färska råvaror som räcker till tre middagar. Allt kött och kyckling kommer från svenska gårdar. Coop har också en så kallad färskvarugarantin som innebär att allt som levereras ska vara superfräscht – annars får du pengarna tillbaka!

I videon nedan kan du se oss packa upp en Tredagarskasse från Coop. Den här veckan hade de tre oerhört goda och härligt varierade recept. På menyn väntade oss Vegetarisk biff á la Lindström, Rostade morötter och korv, samt Potatissallad med kallrökt lax.

Linas Lättlagade kasse

5/5

Nästa matkasse vi vill lyfta fram är en matkasse som är enkel att laga. Är du nybörjare i köket eller söker bara efter något gott som är lätt att laga från grunden? Då ska du ta en närmare titt på lättlagade kassen från Linas Matkasse. Största anledning varför vi har utmärkt just den här kassen som toppval för de som har aldrig tidigare beställt mat hem är att den innehåller välbekanta recept som är väldigt smidiga och enkla att följa. Det blir inga större överraskningar så att säga. Perfekt för en som vill testa helt enkelt!

Det kan också vara bra att nämna att ibland kan det förekomma färdigt lagade såser eller färdigskurna grönsaker. Detta är framförallt för att underlätta ännu mera. Det ska inte bli för krångligt att laga god och sund mat.

Nyttigt, billigt och miljövänligt

För att bryta av i vår undersökning, vill vi bara påminna er om vad ni bidrar till ert vardag med när ni väljer att börja handla mat online. Nedan tar vi upp de fem främsta anledningarna till varför du bör börja med matkassar redan idag.

Enklare vardag - Trött på vardaglig planering av kosten? Inga fler debatter där hemma om vad som ska serveras, du får färdiga recept som är skapade av proffs som passar hela familjen.

Nyttig mat - Råvaror som tillkommer vid leverans är alltid färska och i bra skick. Nyttig kost bidrar till bättre hälsa, som i sin tur leder till lyckligare vardag för dig och människor runt om kring.

Bra recept - Goda recept med bra variation som är enkla att följa.

Inspiration - Du får inspiration att prova ny mat. Nästan alla matkassar är framtagna av professionella kockar och näringsterapeuter. De innehåller hälsosamma, varierade och välplanerade recept.

Minskad svinn - Våra hushåll ofta lider av brist på tid för att mer än nödvändigt engagera sig i matlagning. Det blir mer svinn genom att planering av inköp blir eftersatt. Överinköp leder till att livsmedel hinner bli för gamla. Detta kan du undvika genom att börja använda matkassar. Mängden av matvaror är noggrant utvalda.

Vad tycker andra?

Vi har även frågat runt våra kollegor, vänner och andra som tar del av matkassar i sin vardag vad de tycker. Här är ett litet urval av de svarar. 

Eva J.
Läs mer
Prenumererar på Simple Feast. Fräscht, gott, snabbt och inspirerande.
Leo Ö.
Läs mer
Jag kör på Tredagarskassen från Coop varje vecka så familjen får mer tid till annat. Rekommenderas!
Johan E.
Läs mer
Har haft lite strul med bortglömda varor, men har då istället fått generös kompensation. Rekommenderar Linas Matkasse.
Frida N.
Läs mer
Nyttig och god mat. Väldigt fina råvaror. Ofta enkelt att göra iordning.
Jimmy S.
Läs mer
Har testat lite olika matkassar från Coop, Middagsfrid och Matkomfort. Gör min vardag enklare, maten roligare och familjen gladare.
Laila A.
Läs mer
Är grymt nöjd med City Gross matkasse! otroliga recept och leveranserna har gått bra.
Föregående
Nästa
Senast uppdaterad: 2019-07-06
Stäng