Matkassar

Välkommen in i matkassens underbara värld! Det finns idag en hel uppsjö av matkassar, allt från vanliga middagar till riktigt lyxiga dyrgripar. Är du ute efter en specifik diet, har någon form av allergi eller annat kostbehov så finner du det genom att filtrera nedan.
Vi guidar dig genom alla matkassar som finns tillgängliga. Här finns matkassar för alla, familjer som studenter. Jämför priser, portioner och antal personer så du enkelt slipper allt från planering till recept. Hela listan på matkassar hittar du nedan!

Jämför matkasse 2021

Det finns ett stort antal matkassar att välja bland och utbudet växer för varje år. Alla leverantörer erbjuder flera olika matkassar och det kan vara väldigt viktigt att inte bara jämföra leverantörerna utan även jämföra matkassarna hos enskilda aktörer. Hos oss kan du lätt filtrera efter dina önskemål för att hitta det som passar dig bäst. Vill du t.ex ha en vegetarisk matkasse till ett speciellt pris för två personer eller kanske en vegansk matkasse som är för en hel familj så hjälper vi dig att hitta de bästa alternativen. Du kan jämföra matkassar hos de olika leverantörerna och filtrera precis hur du vill. På antal personier i hushållet, typ av matkasse och mycket mer. Spara pengar genom att jämföra matkassar hos oss!

[table id=1 /]

Varför man ska handla matkasse på nätet

Den stora orsaken till varför marknaden med matkassar har exploderat under dom senaste åren är framförallt tidsaspekten. Likaså tiden det tar till butik och vilka varor man ska handla, och att räkna ut vad varje måltid ska innehålla. Allt detta samtidigt som man ska hålla matsvinnet till ett minimum. Listan blir ganska lång när man tänker efter och livspusslet som är svårt nog att få ihop, blir lidande av en så enkel sak som mat. Genom att handla dina matkassar på nätet försvinner många av dessa problem, tiden du lägger på mat i sig kan du nu istället lägga på familj, hobby eller studier.

Matkassar på nätet gör livet väldigt mycket enklare. På ett smidigt sätt kan du välja precis det du vill ha. Du slipper tänka på veckans matsedel och du får som sagt matkassen direkt hem till dörren. Det finns många fler anledningar till att matkasse på nätet är fantastiskt och det skriver vi om längre ner på denna sidan och vi ger dig tips och tricks på vad som kan vara bra att vet om att köpa matkassar på nätet.

Mat online

Vilka basvaror måste jag ha hemma?

När du väl handlar en matkasse på nätet är det viktigt att ha vissa basvaror i köket. Leverantörerna förbereder alltid dig på vilka varor du behöver i hemmet, innan din första leverans kommer. Butiker som Middagsfrid och Linas matkasse skickar alltid en lista i förskott så du enkelt kan fylla på skafferiet. Det är viktigt att hålla koll på just detta för det vore ju väldigt frustrerande om du får hem din matkasse och du inte kan laga dagens rätt för att något saknas i köket. Är det så att du missat att handla en basvara, så har oftast matkasse-leverantörerna en tilläggsfunktion. Detta betyder att du kan lägga till t.ex pasta, salt eller annan typ av råvara du vill komplettera din matkasse med. Nedan listar vi några exempel på basvaror som kan behövas innan matkassen anländer hem:

  • KryddorSalt, peppar, curry, spiskummin, paprikapulver, oregano, timjan, rosmarin, ingefära, cayennepeppar, kanel och dragon med flera.
  • Mejeri – Smör, olja, ägg, mjölk
  • Torrvaror – Pasta, ris, mjöl, bakpulver, havregryn
  • Smaksättning – Vinäger, tomatpuré, senap, ketchup, soja, buljong
  • Köksartiklar – Stekpanna, kastrul, knivar m.m.

Vill du veta mer exakt vilka basvaror som behövs för vilken matkasse? Klicka dig vidare till butiken eller går in på våra specifika recensioner och läs vidare.

Prenumeration och avregistrering

Matkassar har oftast olika villkor men vissa gemensamma nämnare finns. Du ingår inte i någon bindningstid och kan avbeställa när du behagar, detta måste dock göras i god tid, allt mellan 6-9 dagar. Detta är för att matbutikerna vill hålla matsvinnet till ett minimum. Vissa leverantörer låter dig även pausa din prenumeration vilket är perfekt om du har semester eller är borta en längre tid. Planera i god tid, när du vet att du inte kommer att vara hemma och inte har användning av din matkasse så meddela leverantören så slipper du tråkiga avgifter och utgifter. Du kan enkelt kontakta leverantören av matkassar så att du vet exakt hur det fungerar.
Vill du veta mer om hur du prenumererar, pausar och hur du avregistrerar din matkasse samt andra vilkor?  Läs våra specifika recensioner. Du kan även klicka dig vidare till butiken för att lära dig mer.

Prenumeration och avregistrering
Leverans och villkor

Leveransvillkor

Likt villkoren för prenumeration så kan leverantörerna ha lite olika tider på leverans. En gemensam nämnare är dock att det alltid sker efter vanlig jobbtid, mellan 17:00-22:00. Vissa matbutiker låter dig också välja vilken dag, vanligast är söndagar. Dom utsatta tiderna kan variera beroende på var du bor och hur många som ska ha matkassar på samma ort. En vanlig regel är dock alltid efter 17:00.

Hur går det till när matkassen levereras?

Varorna paketeras varsamt i säkrade lådor tillsammans med kylpåsar för att hålla en jämn och låg temperatur genom hela resan. När kassen sedan körs ut till dig som kund så ringer bolagets chaufför på dörrklockan eller porttelefonen, beroende på vad du angivit för uppgifter. Om du mot förmodan inte skulle vara hemma eller om chauffören inte kommer in genom porten så tar leverantören tillbaka matkassen till närmast central. Matkassarna som vi rekommenderar kommer med färska fräscha produkter och leverantörerna och matkassarna ser till att de kommer fram på ett bra sätt till dig.

Matkasse leverans
Klimatsmart och miljövänligt

Klimatsmart

En av många fördelar med matkassar online är också att du ger tillbaka till miljön. Vi har gjort ett test med ‘Klimatkontot’ för att se hur mycket vi släpper ut via bil per år, fram och tillbaka från matbutiken. I testet har vi valt en Volvo V70 som kör en total sträcka på 1 mil per vecka. Om man slår ut detta på ett år kommer man upp i ett C02 utsläpp på 0,012 ton. För en hållbar utveckling ska var och en i Sverige inte uppnå mer än 0.7-1.5 ton C02 per år. Det blir ganska tydligt hur mycket bättre det är för miljön att handla matkassar online, något vi gärna vill främja!

Prisvärt och stressfritt med matkasse

Att få alla bitar på plats i livspusslet är inte det lättaste. Jobba, träna, hämta på dagis eller vad det än må vara tar både tid och kraft. Att i tillägg handla, laga mat, diska och plocka i ordning på det kan stressa upp även den bästa. Det är här vi kommer in, vi jobbar för att ge dig möjligheten att i lugn och ro kunna sitta hemma i soffan och handla allt du behöver för hemleverans. Vi gör det lätt att hitta rätt när du handlar mat på nätet, med de bästa erbjudanden och matkassarna online.

Angående prisskillnaden har det debaterats ofta om matkassar verkligen är värt priset. För det kan onekligen verka mycket att lägga en extra hundralapp på matkassar beställda via nätet än att plocka ihop en själv i butik. Faktum är att har du längre än 10 minuter bilfärd till och från butik, blir det helt plötsligt värt det lilla besväret. Priset får du som kund också räkna in som en vardagslyx, all tid du sparar är inte bara till och från butik. Det ska tänkas på recept, matlådor, minska matsvinn och mycket mer. Räknar vi ihop dessa enkla fördelarna blir det onekligen värt det i slutändan.

Billigt med matkasse

Bästa matkasse

Vilken matkasse är bäst?

Vilken matkasse är bäst? Det är en fråga på mångas läppar och det är svårt att definiera den frågan då allt handlar om smak och intresse. Den bästa matkassen kan såklart vara bäst för en person men inte passa nästa överhuvudtaget. T.ex billig matkasse, vegansk matkasse, glutenfri familjekasse eller varför inte en miljövänlig ekologisk matkasse. Vill du hitta din bästa matkasse så är det bästa sättet egentligen att prova dig fram, testa lite olika matkassar från olika leverantörer. Det finns som du säkert vet ett väldigt stort urval, något för alla. För att hitta din bästa matkasse så får du gå igenom den stora djungeln av matkassar för att bilda din egen uppfattning. Vårt jobb är bara att hjälpa dig på vägen så att du ska hitta den matkasse du gillar bäst. Så hur ska vi svara på frågan, “Vilken matkasse är bäst?” Så kan vi bara säga, testa dig fram så kommer du hitta den bästa matkassen!

Stäng